ЗМІ оприлюднили постанову САП про закриття справи рюкзаків Авакова – фото

Читать на русском

В Антикорупційній прокуратурі вважають, що син голови МВС і його колишній заступник непричетні до справи рюкзаків.
Олександр Аваков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та колишнього заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність «прямих достатніх доказів», що ці особи «були обізнані з планом поставки саме неякісних рюкзаків».

Про це йдеться у відповідній постанові за підписом прокурора САП Василя Кричуна, яка є в розпорядженні журналістів програми «Схеми», повідомляє «Слово і Діло».

«Умисел вказаних осіб на заподіяння майнової шкоди МВС України, поза розумним сумнівом, не доведений, оскільки Володимиром Литвином висунута версія про одноосібне вчинення кримінального правопорушення», – йдеться в документі.

Згідно з постановою, всю провину на себе взяв Володимир Литвин – представник фірми-переможця тендеру на поставку рюкзаків. Прокурори з цим погодилися.

«Версія, висунута Володимиром Литвином, може бути правдивою й виключає обізнаність Сергія Чеботаря та Олександра Авакова з його наміром поставити неякісні рюкзаки. З урахуванням цих показань повинні бути знову оцінені всі інші докази в кримінальному провадженні. За таких обставин прямих достатніх доказів того, що Чеботар та Аваков були інформовані ... слідством не здобуто й можливості їх отримання вичерпані», – йдеться в документі.

Таким чином, йдеться в постанові САП, ухвалили рішення кримінальне провадження за частиною підозри Чеботаря та сина Авакова «закрити в зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину».

Постанова передбачає також скасування арешту майна Чеботаря й Авакова, повернення їм речових доказів та скасування запобіжного заходу.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що САП хоче закрити справу рюкзаків Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: