САП затягує з розглядом скарги НАБУ на закриття справи Авакова

Читать на русском

Керівництво Антикорупційної прокуратури досі не ухвалило рішення за скаргою НАБУ про скасування двох підозр у рюкзачній справі.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура досі не ухвалила рішення з приводу скарги Національного антикорупційного бюро про закриття підозр сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і Діло».

«Станом на 6 серпня рішення щодо результатів розгляду скарги в кримінальному провадженні №42015000000001349 (справа рюкзаків Авакова – ред.) до детективів НАБУ не надходило», – зазначили у відомстві.

Відповідна інформація, але станом на 15 серпня, міститься й у відповіді НАБУ на запит юриста Центру протидії корупції. Згідно з ч. 1 ст. 313 КПК України, керівник САП Назар Холодницький або його перший заступник Максим Грищук мали ухвалити рішення протягом трьох днів, однак так і не зробили цього.

Крім того, НАБУ скеровувало аналогічну скаргу на адресу генерального прокурора Юрія Луценка, проте він узагалі відмовив розглядати її по суті.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький підтвердив закриття справи рюкзаків Авакова.

Раніше в НАБУ заявили, що Антикорупційна прокуратура хоче закрити дві підозри в справі рюкзаків Авакова.

Також у Бюро зазначили, що в червні САП погодила передачу справи рюкзаків Авакова до суду, проте пізніше чомусь передумала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: