Нафта дорожчає на новинах з Ірану

Читать на русском
У серпні відвантаження нафти в Ірані знизилося до 2,1 мільйона барелів за добу - мінімуму з березня 2016 року.

Ціни на нафту на торгах у понеділок, 3 вересня, зростають на сигналах про зниження експорту нафти і нафтового конденсату з Ірану до мінімуму більш як за два роки.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише Інтерфакс-Україна.

Так, вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,64 (0,82%) - до $78,28 за барель.

Жовтневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднявся на 24 центи (0,34%) - до $70,04 за барель.

Основні торги на NYMEX у понеділок проводитися не будуть, так як біржі США закриті у зв'язку зі святкуванням Дня праці.

Як повідомляє Bloomberg, Іран у серпні відвантажував на експорт трохи менше 2,1 млн барелів за добу (б/д), що є найнижчим показником з березня 2016 року.

Саудівська Аравія, за даними видання, збільшила видобуток нафти в минулому місяці до 10,424 млн барелів за добу з 10,288 млн б/д місяцем раніше.

Видобуток у Лівії, імовірно, зріс на 310 тис. б/д, до 970 тис. б/д. Іран і ОАЕ збільшили видобуток на 80 тис. б/д.

Загалом країни ОПЕК підвищили свій нафтовидобуток у серпні на 420 тис. б/д, до максимальних з початку року 32,74 млн б/д.

Нагадаємо, минулого тижня нафта подорожчала до місячного максимуму. Нафта марки Brent перевищила 78 доларів за барель, а WTI торгувалася вище 70 доларів. Так ринок відреагував на скорочення запасів у США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: