Ціни на нафту тримаються біля максимумів за кілька тижнів

Читать на русском
Ціни на нафту еталонних марок у вівторок тримаються у максимальних позначок за кілька тижнів.

Ціни на нафту еталонних марок у вівторок тримаються у максимальних позначок за кілька тижнів.

Як передає «Слово і Діло», інвестори очікують даних про запаси палива в США і позитивно реагують на новину про укладення попередньої торгової угоди Штатів з Мексикою.

Доларовий індекс ICE впав на 0,2%, до мінімуму за чотири тижні. Ослаблення долара США підстьобує зростання цін на ті види сировини, які торгуються в американській валюті.

Жовтневий ф'ючерс на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:32 кв подорожчав на $ 0,30 (0,39%) - до $ 76,51 за барель. Раніше в ході торгів її вартість піднімалася майже до $ 77 за барель - максимуму за сім тижнів.

Котирування ф'ючерса на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,11 (0,16%) - до $ 68,98 за барель, залишаючись у найвищої позначки за два тижні.

«Багато що з того, що зараз рухає нафту, пов'язане зі змінами на фінансових ринках в цілому. З точки зору апетиту до ризику ситуація трохи покращилася», - вважає глава відділу стратегії лондонської філії BNP Paribas на сировинних ринках Гаррі Чілінгірян.

Новина про підписання попередньої торгової угоди між США і Мексикою підвищила оптимізм ринку в цілому і збільшила попит на ризикові активи, включаючи сировину.

Крім того, учасники ринку чекають новин про зміну запасів палива в США на минулому тижні. Офіційний звіт міністерства енергетики буде оприлюднений в середу, а в ніч з вівторка на середу свої дані представить Американський інститут нафти (API), що збирає інформацію на добровільній основі.

Експерти в середньому прогнозують, що минулого тижня запаси нафти в Штатах скоротилися на 1,5 млн барелів. Минулого тижня Міненерго США повідомило про падіння нафтових запасів на 5,84 млн барелів.

Тим часом міністр енергетики ОАЕ Сухейль Мухаммед аль-Мазруі, також виконуючий обов'язки президента ОПЕК, повідомив, що видобуток нафти в країнах картелю зростає і наближається до рівня, передбаченого угодою.

Як повідомлялося раніше, в липні 2018-го країни ОПЕК + перевиконали план по скороченню видобутку на 109% проти 150% раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: