Нафта подешевшала до тримісячного мінімуму

Читать на русском
Ціни на нафту продовжують знижуватися на тлі новин про запаси і рівні видобутку палива в США.

Нафтовий ринок негативно відреагував на дані Американського інституту нафти (API) про збільшення запасів цього палива в США, вартість Brent знизилася до мінімальної позначки за три місяці.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише в середу, 18 липня, Інтерфакс-Україна.

Нафта показала рекордне обвалення ціни за 2 роки. Чи вдарить це по українцях?У середу, 11 липня, нафта марки Brent подешевшала на 6 відсотків і коштувала 74 долари за барель. Падіння стало рекордним із літа 2016 року. Як це позначиться на Україні, міркували експерти.

Так, вересневий ф'ючерс на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшав на $0,39 (0,54%) - до $71,77 за барель.

Котирування ф'ючерса на WTI на серпень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилися на цей час на $0,59 (0,87%) - до $67,49 за барель.

Товарні запаси нафти в США збільшилися минулого тижня на 5,836 млн барелів, свідчать дані Управління за інформацією в галузі енергетики американського Міненерго.

Аналітики в середньому прогнозували зменшення резервів нафти на 4,1 млн барелів.

Напередодні Американський інститут нафти несподівано повідомив, що обсяги в нафтосховищах США за підсумками минулого тижня збільшилися на 629 тис. барелів.

Разом з тим, за даними Міненерго, запаси бензину в США впали на 3,165 млн барелів замість очікуваного зниження на 700 тис. барелів. Резерви дистилятів знизилися на 371 тис., тоді як Уолл-стріт прогнозувала їх збільшення на майже 1,2 млн барелів.

Видобуток нафти в США минулого тижня підскочив на 100 тис. б/д і вперше досяг 11 млн б/д.

Експорт нафти зі США встановив новий рекорд - 2,133 млн барелів за добу (б/д), що відповідає очікуванням ринку. Нетто-імпорт нафти в країну вперше опустився нижче 2 млн б/д.

Напередодні повідомлялося, що ціни на нафту впали за день на 3,5% через зростання пропозиції в Лівії і Саудівській Аравії.

Нагадаємо, минулого тижня ціни на нафту впали рекордними темпами за два з половиною роки. Причинами падіння цін на чорне золото стали новий раунд торгової війни США і Китаю, події в Лівії та заяви Вашингтона про Іран.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: