Нафта дорожчає рекордними темпами

Читать на русском
Ціни на нафту додали більше одного відсотка за день через побоювання щодо перебоїв з поставками.

На торгах у понеділок, 30 липня, ціни на нафту активно зростають, при цьому WTI дорожчає рекордними темпами за місяць через збільшення побоювань з приводу перебоїв з поставками палива.

Як передає «Слово і Діло», про це пише Інтерфакс-Україна.

Нафта показала рекордне обвалення ціни за 2 роки. Чи вдарить це по українцях?У середу, 11 липня, нафта марки Brent подешевшала на 6 відсотків і коштувала 74 долари за барель. Падіння стало рекордним із літа 2016 року. Як це позначиться на Україні, міркували експерти.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $ 0,82 (1,1%) - до $ 75,11 за барель.

Вересневий контракт на нафту WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $ 1,58 (2,3%) - до $ 70,27 за барель.

Зазначається, що в Північному морі три родовища скорочують нафтовидобуток через початок акції протесту працівників.

Тим часом у ЗМІ циркулюють чутки про те, що канадське нафтовидобувне підприємство, що постачало в США близько 350 тис. барелів на добу з нафтоносних пісків і закрите в кінці червня через аварію, може відновити роботу пізніше запланованого терміну. Спочатку планувалося, що підприємство запрацює на початку серпня.

Водночас зберігається напруженість на Близькому Сході, де з 4 серпня набуває чинності перший раунд санкцій США щодо Ірану. За оцінкою Barclays, дії Штатів можуть скоротити поставки нафти з країни на 700 тис. барелів на добу.

У свою чергу Саудівська Аравія поки не відновила поставки нафти через Баб-ель-Мандебську протоку в Червоному морі в повному обсязі.

Нагадаємо, в середині липня нафта Brent подешевшала до тримісячного мінімуму - до $ 71,77 за барель на тлі новин про запаси і рівні видобутку палива у США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: