Трубі знову пропонують призначити відхилених кандидатів до ДБР

Читать на русском
Труба заявив, що не має права призначати на керівні посади кандидатів без результатів перевірки на поліграфі.

На керівні посади в Державне бюро розслідувань (ДБР) зовнішня комісія повторно внесла подання на 27 кандидатів, яких у серпні відмовився призначити директор відомства Роман Труба.

Як повідомляє «Слово і Діло», таке рішення одноголосно ухвалили всі сім членів комісії на засіданні в понеділок, 3 вересня.

ДБР: як обирають кадри та чи все готово до запускуДиректор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відмовив конкурсній комісії в розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади відомства. Більше про ДБР знають експерти.

Вони також звернулися до профільного комітету Верховної Ради на предмет оцінки правомірності дій комісії та директора ДБР у ситуації, що склалася.

Присутній на засіданні зовнішньої комісії Труба заявив, що не має права призначати на керівні посади кандидатів без результатів перевірки на поліграфі.

«Якщо комісія не налаштована на співпрацю, то процес перейде в судовий», - підкреслив глава ДБР.

Члени конкурсної комісії пояснили, що дослідження на поліграфі проводилися винятково для членів комісії, не вказавши, якими нормативно-правовими актами керувалися, знищуючи результати.

Нагадаємо, Труба оголосив про початок роботи Держбюро розслідувань 16 серпня. У повному обсязі робота ДБР буде запущена восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: