Труба про приміщення для ДБР: Це практично детективна історія

Читать на русском
Глава відомства Роман Труба повідомив, що приміщення для роботи Держбюро розслідувань - одне з найболючіших питань.

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що проблема з приміщенням для його відомства поки не вирішена.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, передає Слово і Діло

За його словами, це одне з найболючіших питань.

«Ми вже більше восьми місяців не можемо визначитися з приміщенням і переїхати, це практично детективна історія. Перше приміщення, яке ми знайшли, і в цьому нам сприяв уряд, було по вулиці Симона Петлюри. Незважаючи на те, що воно не відповідає технічним вимогами, у нас немає іншого варіанту, крім як почати розслідування перших кримінальних проваджень саме в його стінах», - розповів Труба.

При цьому, він додав, що тільки недавно з'ясувалося, що на це приміщення накладено арешт, тому бюро зараз вирішує юридичні питання.

Однак, за його словами, є і позитивні зрушення. Труба повідомив, що пару тижнів тому був підписаний договір на оренду частини приміщення, де буде знаходитися центральний апарат.

За його словами, зараз вивчається питання розробки технічної документації для ремонту, щоб якомога швидше його почати і до кінця року заїхати в центральний офіс.

Це приміщення в будівлі «Преса України» на проспекті Перемоги, уточнив Труба.

«Коли ми переїдемо в це приміщення, то в будівлі по вулиці Петлюри буде київське територіальне управління... Його стан дійсно поганий, не пристосований для роботи слідчих, але іншого варіанту у нас немає, повинні починати роботу. Так що перші кілька місяців будемо там», - розповів Роман Труба.

Як повідомлялося, ДБР не буде розслідувати справи ГПУ.

За даними порталу, 20 грудня 2017 голова Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що у вересні 2018 будуть відкриті перші кримінальні виробництва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: