Чи запрацює ДБР: Труба розповів, як обирають чиновників до бюро

Читать на русском
Брифінг Труби. Чиновник заявив, що відмовив конкурсній комісії в розгляді питання про призначення 27 осіб. Також він розповів, чому комісія, що обирала керівників ДБР, знищила результати поліграфа.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відмовив конкурсній комісії в розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади відомства.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу у вівторок.

Відбір працівників до ДБР: чи буде зірваний запуск нового органуЧлени конкурсної комісії повідомили, що конкурс на посади в Державному бюро розслідувань (ДБР) перебуває під загрозою зриву. Більше знають експерти.

За його словами, частина кандидатів фігурують у журналістських розслідуваннях та кримінальних провадженнях.Зокрема, один із кандидатів фігурує в кримінальному провадженні щодо державної зради.

Він додав, що також є кандидат, який разом із членами своєї родини фігурує в кримінальній справі щодо легалізації коштів, які здобуті злочинним шляхом.

Труба зазначив, що у Верховній раді є законопроект, який частково вирішує питання призначення кандидатів на керівні посади й участь у цьому директора ДБР.

Також Труба розповів, що конкурсна комісія, яка обирала 27 кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань, знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфа.

«Після конкурсу зовнішня комісія мала передати документи кандидатів і результати проходження поліграфа … Комісія на засіданні ухвалила дивне, нелогічне, протиправне рішення про знищення результатів поліграфа», – сказав директор ДБР.

Він пояснив, що всі матеріали на кандидатів зберігаються 5 років.

Труба додав, що тричі звертався до комісії, щоб отримати результати поліграфа або хоча б акт про знищення його результатів, але в комісії йому відмовили.

Нагадаємо, 2 березня стартував конкурс на обійняття керівних посад у Державному бюро розслідувань. 30 березня завершилися вибори до Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура має намір створити до 15 квітня департамент, який тимчасово розслідуватиме справи Державного бюро розслідувань.

18 липня конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: