ДБР не розслідуватиме справи ГПУ

Читать на русском
У Державному бюро розслідувань обіцяють займатися лише самостійно відкритими кримінальними провадженнями.

ДБР не завершуватиме розслідування справ, розпочатих Генеральною прокуратурою.

Як пише «Слово і Діло», кримінальні провадження в Бюро будуть розпочаті з «чистого аркуша», запевнив директор ДБР Роман Труба в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

ГПУ проти ДБР: розслідування справ топ-чиновників та «кишенькові прокурори»З осені має запрацювати ДБР. Тим часом в ГПУ залишаються розпочаті провадження проти топ-чиновників, які чомусь не мають продовження. Чи віддадуть їх ДБР та чи відбулось оновлення прокуратури, розповіли експерти.

Він пояснив, що розслідуватимуть справи ті слідчі, які цим і займалися від початку.

«Законодавець визначив час, протягом якого слідчі прокуратури мають можливість завершити досудове розслідування, це два роки. Насправді, за цей період можна завершити розслідування будь-якої за складністю, багатоепізодної кримінальної справи», – зазначив директор Бюро.

На думку Труби, завершувати справи інших слідчих було б неправильно, тому що основна категорія справ у Генпрокуратурі так чи інакше стосується подій на Майдані в 2014 році.

«Передати їх новим слідчим ДБР означало б поставити їх на тривалу паузу, адже новим слідчим необхідно багато часу для вивчення томів матеріалів», – пояснив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи означає це, що ДБР розслідуватиме лише ті справи, які саме відкриватиме, директор Бюро сказав: «Так, і вважаю, що це правильно».

«Ми не зможемо почати роботу, якщо нас завалять такою кількістю справ. Кожен слідчий, який починав провадження, проводив слідство, має відповідати за якість і результат розслідування», – пояснив Труба.

Нагадаємо, раніше були обрані перші 75 слідчих у Держбюро розслідувань.

Перед цим повідомлялося, що конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади в ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: