Труба розповів, коли ДБР розпочне роботу

Читать на русском
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба висловив сподівання, що служба запрацює вже з вересня 2018 року.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба висловив сподівання, що служба запрацює вже з вересня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це Труба сказав перед початком тестування перших 250 кандидатів на посади слідчих ДБР, передає «РБК-Україна».

{embe]}

«Станом на сьогодні в ДБР відбуваються три конкурси на 701 посаду. Хочу уточнити, що саме три конкурси. Загалом подали документи п'ять тисяч кандидатів. Цей конкурс проводить зовнішня комісія, яка складється з представників навіть Адміністраціі президента. ДБР не бере участь у жодному відборі. Другий конкурс на 219 посад апарату – на посади від слідчого до держслужбовця. Це посади слідчих, фінансистів. Загалом бажання взяти участь у цьому конкурсі виявили більш ніж 1900 кандидатів, із них допустили 1600», – сказав Труба. За його словами, сьогодні починається конкурс на ці посади.

Наступними етапами будуть: практичне завдання, співбесіда та проходження поліграфу.

«Третій конкурс – 455 посад, і проводить його внутрішня комісія … Всі працівники забов'язані пройти психофізіологічне дослідження. Це може затягнути проведення конкурсу на кілька місяців. Поліграф проходитимуть усі кандидати й в обов'язковому порядку переможці конкурсу. Це наймасштабніший в Україні конкурсний набір, який коли-небудь проводився. Ми не зможемо розпочати роботу, поки не буде обрано 30% штату», – заявив Труба.

Директор ДБР наголосив, що налаштований починати роботу вже з 1 вересня.

«Скільки проходитиме конкурсний відбір на керівні ланки ДБР, я не знаю, але сподіваюсь, що це буде якнайшвидше. Ми хочемо, щоб до вересня вже все запрацювало», – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 травня розпочинається перше тестування на знання законодавства для перших 250 кандидатів на посади слідчих центрального апарату ДБР. Тести надав Офіс Ради Європи.

Прогнозовано остаточний відбір на всі посади відбудеться в липні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: