У ДБР завершився конкурс на керівні посади

Читать на русском
На одне місце претендували 8 кандидатів. Конкурс складний і охоплює одночасно сім територіальних управлінь, які мають запрацювати разом із центральним апаратом Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань визначило 53 переможці конкурсу на посади начальників слідчих відділів і їх заступників, а також начальників відділу супроводження оперативними підрозділами досудових розслідувань і відділу оперативних розробок у семи регіональних управліннях.

Про це повідомляє прес-служба ГБР, пише «Слово і Діло».

Відбір працівників до ДБР: чи буде зірваний запуск нового органуЧлени конкурсної комісії повідомили, що конкурс на посади в Державному бюро розслідувань (ДБР) перебуває під загрозою зриву. Більше знають експерти.

Як повідомляється, в конкурсі взяли участь 485 кандидатів, які претендували на 56 посад. Переможці конкурсу пройдуть перевірку з використанням поліграфа та спеціальні перевірки органами державної влади, після чого буде ухвалене рішення про призначення їх на посади.

«Фактично, на одне місце претендували 8 кандидатів. Конкурс складний і охоплює одночасно сім територіальних управлінь, які мають запрацювати разом із центральним апаратом Державного бюро розслідувань», – заявив директор ДБР Роман Труба.

На інші три посади – начальника 3-го слідчого відділу й начальника відділу супроводження оперативними підрозділами досудових розслідувань територіального управління, розташованого в місті Краматорську, а також начальника 1-го слідчого відділу територіального управління, розташованого в місті Хмельницькому, – будуть проведені повторні конкурси.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 22 листопада підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань, яке вже 20 листопада 2017 року мало працювати, але цього не сталося.

Із 2 березня стартував конкурс на обійняття керівних посад у Державному бюро розслідувань. 30 березня закінчилися вибори до Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура має намір створити до 15 квітня департамент, який тимчасово буде розслідувати справи Державного бюро розслідувань.

Також раніше повідомлялося, що ДБР не розслідуватиме справи ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: