Труба розповів про процедуру відбору працівників ДБР

Читать на русском
Держбюро розслідувань - єдине відомство, де співробітники перед працевлаштуванням, а також не рідше одного разу на рік проходять перевірку на поліграфі.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що всі потенційні співробітники відомства будуть проходити випробування із застосуванням детектора брехні.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 3 липня, повідомляє прес-служба відомства.

Труба просить у Ради більше повноваженьРоман Труба закликав Верховну Раду якомога швидше внести зміни до профільного закону й передати відомству повноваження проводити конкурси на керівні посади в Бюро.

Труба зазначив, що Кабінет міністрів вніс зміни до «Порядку проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа в Державному бюро розслідувань», яким переніс етап поліграфа після проведення співбесід.

За його словами, це дуже логічне рішення.

«Неправильно змушувати людину проходити поліграф, якщо невідомо, чи стане вона працівником ГБР. Таких «потенційних» працівників - кілька тисяч», - підкреслив директор бюро.

При цьому він зазначив, що після співбесіди інтерв'ювання кандидатів може бути більш конкретизованим.

Водночас Труба роз'яснив, що конкурс на 219 посад центрального апарату бюро буде проходити за старим порядком, тобто всі кандидати повинні пройти поліграф.

Він також звернув увагу, що Державне бюро розслідувань - єдиний орган, де до служби, а також не рідше одного разу на рік співробітники проходять поліграф.

«Такої вимоги немає в жодному державному органі, зокрема і в нових антикорупційних органах», - підкреслив Труба.

Раніше повідомлялося, що ДБР почне перші розслідування у вересні. До його компетенції входитиме розслідування злочинів, скоєних топ-чиновниками, суддями, працівниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, комісія з обрання керівництва Державного бюро розслідувань обрала директором відомства Романа Трубу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: