«Нафтогаз» запропонував знизити тариф на транзит газу

Читать на русском
Група Нафтогаз направила НКРЕКП пропозиції щодо зміни діючої методики розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу.

Група Нафтогаз направила НКРЕКП пропозиції щодо зміни діючої методики розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу, яка була ухвалила в березні 2015 року.

Про це повідомили в прес-службі компанії, повідомляє «Слово і Діло».

В Єврокомісії в липні чекають переговорів щодо транзиту газуТристоронні переговори між Євросоюзом, Україною і Росією про транзит газу заплановані на початок липня.

Застосування цієї методики може призвести до зниження вартості транзиту через Україну в 2,3 рази (у порівнянні з вартістю при нині встановлених регульованих тарифах) починаючи з 2019 року в разі настання певних умов.

Зміни до методики були розроблені Укртрансгазом разом з фахівцями міжнародної компанії, що спеціалізується в тому числі на надання консультаційних послуг європейським національним регуляторам енергетичних ринків.

Метою запропонованих змін є приведення положення чинної методики в повну відповідність до європейських стандартів.

Нафтогаз запропонував регулятору внести відповідні зміни в методику і застосувати її для розрахунку тарифів на наступний регуляторний період тривалістю 5 років, який почнеться з 2019 року.

Нагадаємо, Порошенко виступив за придбання газу на кордоні з Росією.

Як повідомлялося, Путін обговорив з Трампом транзит газу через Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: