У Берліні відбулися тристоронні газові переговори

Читать на русском
На тристоронніх переговорах у Берліні обговорили перспективи світового та європейського ринків газу.

Росія, Україна та Єврокомісія на зустрічі в Берліні обмінялися думками щодо обсягів транзиту газу через Україну після 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це за результатами переговорів у вівторок, 17 липня, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє РІА «Новости».

«Всі ті ж питання, консультації з транзиту газу, починаючи з 2020 року, за обсягами поставок газу, які в принципі Європа споживатиме», – сказав Новак.

«Ми обмінялися думками, домовилися, що ці питання ще будуть додатково вивчені експертами», – сказав він, відповідаючи на запитання про обсяги транзиту газу через Україну з 2020 року, які обговорювалися на зустрічі.

Як повідомив міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр, Росія, Єврокомісія та Україна обговорили майбутню структуру транзиту газу в Європу. Він зазначив, що переговори пройшли «в хорошій і конструктивній атмосфері», при цьому додавши, що майбутні зустрічі будуть складними.

Альтмаєр повідомив, що сторони домовилися скласти графік подальших зустрічей щодо газових питань.

Зазначимо, до тристоронньої зустрічі пройшла консультація обох сторін з єврокомісаром у справах енергосоюзу Марош Шефчович.

«Сторони обговорили перспективи світового та європейського ринків газу», – повідомили в Міненерго РФ.

Зазначимо, з 2019 року «Нафтогаз» пропонує знизити вартість транзиту газу територією України в 2,3 раза з 2019 року. Холдинг розраховує, що з 2019 року транзит російського газу через Україну буде на 20% дешевшим і нижчим, ніж «Північним потоком-2».

Як повідомлялося, Путін обговорив із Трампом транзит газу через Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: