Німеччина розкритикувала США за позицію щодо Nord Stream-2

Читать на русском
Голова МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що можливі санкції США проти російського газопроводу Північний потік-2 є неприйнятними.

Голова МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що можливі санкції США проти російського газопроводу «Північний потік-2» є неприйнятними.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє boerse.de з посиланням на DPA.

У Росії видали всі дозволи для будівництва «Північного потоку-2»Всі дозволи для будівництва російської ділянки газопроводу «Північний потік-2» були отримані.

«Прагнення вплинути на європейську енергетичну політику за допомогою санкцій просто неприйнятне», – заявив німецький міністр у вівторок у Берліні, виступаючи на конференції керівників дипмісій ФРН за кордоном.

Він наголосив, що якщо США мають намір продавати Європі більше зрідженого природного газу, то вони мають розширити свої канали поставок.

За його словами, якщо США хочуть поставляти великі обсяги скрапленого природного газу в Європу, то це можна вітати.

«Але рішення щодо закупівель мають ухвалюватися виходячи з вартості, а не примусом за допомогою санкцій», - зауважив Маас.

Він підкреслив, що екстериторіальні обмежувальні заходи Вашингтона щодо Росії, Китаю та Ірану безпосередньо зачіпають німецькі компанії.

Раніше стало відомо, що Німеччина і Франція ініціювали розробку «фінансових рішень», які дозволять обійти санкції США проти Ірану, Росії, Китаю і Туреччини.

Зазначимо, у США майже готовий новий пакет санкцій проти компаній, які беруть участь у проекті «Північний потік-2». На цей час проект санкцій проходить процес обговорення. За даними ЗМІ, санкції можуть бути запроваджні протягом декількох тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: