У Росії видали всі дозволи для будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Всі дозволи для будівництва російської ділянки газопроводу Північний потік-2 були отримані.

Всі дозволи для будівництва російської ділянки газопроводу «Північний потік-2» були отримані.

Про це повідомила проектна компанія Nord Stream 2 AG у вівторок, 14 серпня, передає «Слово і Діло».

«Північний потік-2»: як лукавить Німеччина та за ким буде останнє «ні»Україна не погодиться на пропозицію російського Газпрому про транзит 10-15 мільярдів кубічних метрів газу.

Відзначається, що 14 серпня був отриманий дозвіл на прокладання підводної ділянки газопроводу в територіальному морі Росії від Федеральної служби з нагляду в сфері природокористування РФ (Росприроднагляд). Його дія поширюється на ділянку газопроводу довжиною 114 км, що проходить на дні російського територіального моря.

«Роботи з практичної реалізації проекту будуть розпочаті найближчим часом із урахуванням природоохоронних аспектів відповідно до висновку державної екологічної експертизи й рішення про надання водного об'єкту в користування», – заявили в компанії.

Раніше міністерство будівництва і житлово-комунального господарства РФ видало дозвіл на будівництво «Північного потоку-2».

«Реалізація проекту «Північний потік-2» йде за графіком. Для забезпечення ефективної та своєчасної реалізації проекту ми будемо продовжувати працювати в тісній співпраці із залученими країнами», – сказав директор проекту Хеннінг Коте.

Раніше Nord Stream 2 подала заявку на альтернативний маршрут в обхід Данії.

Також нагадаємо, що президент Порошенко назвав «Північний потік-2» «троянським конем» Кремля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: