«Північному потоку-2» розробили маршрут в обхід Данії

Читать на русском
Данія – остання держава, яка мала дати згоду на будівництво газопроводу Північний потік-2.

Компанія Nord Stream-2 AG, що є оператором проекту «Північний потік-2», розробила маршрут газопроводу в обхід Данії без подорожчання для проекту.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив виконавчий член ради директорів австрійської нафтогазової компанії OMV Манфред Лейтнер, передає ТАСС.

«Північний потік-2» не вплине на економіку України, тому що його не буде. Чи буде?Порошенко вважає, що будівництво газопроводу Північний потік-2 не буде завершене, оскільки проти його спорудження рішуче налаштовані США, а проти них ніхто не піде. Чи так це, розповіли експерти.

«Ми розробили вже альтернативний маршрут, Nord Stream 2 AG не потрібно додаткових дозволів. Загальна вартість проекту залишиться колишньою, як і йшлося під час запуску проекту, - вона становить 9,5 млрд євро», - сказав він.

Данія залишилася єдиною країною, яка ще не видала дозволу на будівництво «Північного потоку-2». Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція і Фінляндія. Отже, Данія може заблокувати проект газопроводу.

Минулого тижня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження газопроводу Північний потік-2.

«Північний потік-2» - проект розширення діючого магістрального газопроводу «Північний потік», що зв'язує Росію і Німеччину дном Балтійського моря.

Трубопровід в цілому повторює маршрут «Північного потоку» і пройде через виняткові економічні зони та територіальні води п'яти держа Росії, Фінляндії, Швеції, Данії й Німеччини. Його протяжність перевищить 1,2 тисячі км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Введення в дію Північного потоку-2 заплановано на кінець 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: