Зведення ООС: «шкільне перемир'я» вже порушили бойовики

Читать на русском
Бойовики двічі порушили режим тиші у перший день шкільного перемир'я. Загалом же в АТО було 32 обстріли.

Минулої доби бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях ОС і двічі порушили режим тиші у перший день «шкільного перемир'я».

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 28 серпняСитуація на сході країни станом на 28 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках - із танків, ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 і 120 мм. Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Новолуганське, Майорське, Південне, Новгородське, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине», - наголосили у штабі.

«У районах населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Новгородське, Новомихайлівка, Чермалик, Гнутове, Лебединське, Водяне окупанти здійснили 9 обстрілів позицій Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами ствольної артилерії та мінометів. Крім того, поблизу Лебединського противник обстріляв наші позиції з танків», - підкреслили у прес-центрі.

«При загостренні ситуації підрозділи ОС відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника», - йдеться у звіті.

За даними розвідки, 3 окупантів знищено.

Уночі бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил з великокаліберних кулеметів поблизу населених пунктів Гнутове і Талаківка.

Нагадаємо, Тристороння контактна група за участі бойовиків оголосила про припинення вогню з опівночі 29 серпня у зв'язку з початком навчального року.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що літо цього року на південному сході України стало найспокійнішим щодо напруженості збройного конфлікту з його початку в 2014 році.

Також командувач ООС Сергій Наєв заявив, що за три місяці проведення операції Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: