Наєв розповів, скільки території вдалося повернути під контроль ЗСУ

Читать на русском
Командувач ООС підкреслив, що за цей час українські військовослужбовці не порушували Мінські домовленості й дотримувалися припинення вогню з 1 липня.

За три місяці проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Про це в четвер, 16 серпня, повідомив командувач ООС Сергій Наєв, передає «Слово і Діло».

РФ відправила колони військової техніки на Донбас. На що досі сподівається Путін?РФ відправила колони військової техніки на Донбас. Курт Волкер переконаний, що РФ затягує конфлікт. Оцінили ситуацію експерти.

«Під час стабілізаційних дій із початку проведення операції нам вдалося забезпечити й підтримувати повний контроль над лінією зіткнення, належний рівень безпеки та стабільності в усіх районах. Обладнання лінії забезпечення на волноваському, горлівському, сєвєродонецькому та світлодарську напрямках дозволило взяти під контроль близько 15 квадратних кілометрів української території. Це із урахуванням населених пунктів», – сказав він.

Наєв нагадав, що за цей час під український контроль були повернуті населені пункти Південне (Донецька область) та Золоте-4 (Луганська область). Командувач ООС підкреслив, що за цей час українські військовослужбовці не порушували Мінські домовленості й дотримувалися припинення вогню з 1 липня. Він також розповів, що з 30 квітня в зоні проведення операції були затримані 449 осіб, причетних до незаконного збройного формування.

Крім того, з початку проведення ООС кількість блокпостів на територіях Донецької та Луганської областей було зменшена зі 147 до 43, 6 з яких – мобільні. Крім того, за цей період було перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 1,5 тис. га місцевості, близько 30 км доріг і майже 15 га акваторії моря.

«За неповні три місяці підрозділи Об'єднаних сил виявили й знищили понад 64 тисячі вибухонебезпечних предметів», – зазначив Наєв.

Як повідомлялося раніше, в ООН побачили масштабну кризу з переселенцями в Україні.

Також нагадаємо, що в чергах на КПВВ Донбасу застрягли сотні авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: