Україна подала в ЄСПЛ комплексний позов проти Росії

Читать на русском
Україна подала в ЄСПЛ комплексний позов щодо всіх політв'язнів в Росії українців. У заяві описані порушення щодо 71 людини

Заступник міністра юстиції, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Лещина повідомив, що Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії через порушення Москвою прав українських політичних в'язнів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло

  «Ми тільки що подали новий міждержавний позов до Європейського суду з прав людини щодо українських політв'язнів Кремля», - написав він.   Заступник міністра зазначив, що в заяві на 130 сторінках і близько 3 тисяч сторінок доповнень описані порушення щодо 71 політв'язня.

За словами Лещини, уряд України заявляє про системні порушення з боку Російської Федерації конвенції про захист прав людини і основних свобод, а саме: ст.3 (заборона тортур і такого, що принижує гідність поводження); ст.5 (особиста свобода); ст.6 (справедливий суд); ст.8 (повага до особистого і сімейного життя); ст.10 (свобода вираження); ст.13 (ефективний засіб захисту); ст.18 щодо своїх громадян, яких «Росія переслідує з політичних мотивів».

«По Клиху, Балуху, Куку і Литвинову додатково подані заяви за Правилом 39 про надання належного медичного забезпечення та інформації про стан здоров'я», - повідомив заступник міністра.

Додамо, Денисова просить направити Сенцова на лікування в Москву

Відзначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 25 серпня 2014 року пообіцяв звільнити з російського полону Олега Сенцова.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, хто з українських політв'язнів голодує на знак протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: