Подача нового позову України до ЄСПЛ: Петренко розповів деталі

Читать на русском
Кабмін заявляє про системні порушення з боку Російської Федерації Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Україна подала нову Міждержавну заяву проти РФ до Європейського суду з прав людини щодо українських політв'язнів, яких незаконно утримує Росія.

Як пише «Слово і Діло», прес-конференція з цього приводу проходить сьогодні, 13 серпня, в Києві.

Як зазначають в Міністерстві юстиції України, заява стосується порушення прав 71 українського громадянина, які незаконно утримувалися або утримуються на тимчасово окупованій території АР Крим та території РФ.

Йдеться про порушення ст. 3 (заборона тортур і такого, що принижує гідність, ставлення) ст. 5 (особиста свобода) ст. 6 (справедливий суд) ст. 8 (повага до особистого і сімейного життя); ст. 10 (свобода вираження) ст. 13 (ефективний засіб захисту); ст. 18 (заборона використання дозволено Конвенцією обмежень прав для цілей інших, ніж ті, для яких вони були передбачені).

Нагадаємо, Російська Федерація надала Європейському суду з прав людини інформацію про здоров'я українського режисера Олега Сенцова, який 16 травня оголосив голодування на підтримку українських політв'язнів.

Додамо, Денисова просить відправити Сенцова на лікування в Москву.

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 25 серпня 2014 року пообіцяв звільнити з російського полону Олега Сенцова.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, хто з українських політв'язнів голодує на знак протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: