Росія анонсувала навчання з десятками тисяч танків

Читать на русском
Найбільші з 1981 року військові навчання Схід-2018 стартують у Росії з 11 до 15 вересня 2018 року.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші з 1981 року військові навчання «Схід-2018».

Як повідомляє «Слово і Діло», маневри триватимуть з 11 до 15 вересня вересня, загалом у навчаннях візьмуть участь близько 300 тисяч військовослужбовців і близько 36 тисяч одиниць наземної техніки, більш ніж тисяча вертольотів, літаків і безпілотників, пише РІА «Новости».

Порошенко анонсував розширення масштабів навчань Sea BreezeУкраїна розширить масштаби військових навчань Sea Breeze і збільшить контингент, заявив президент України Петро Порошенко.

Навчання відбуватимуться майже на всіх полігонах Центрального та Східного військових округів. У них візьмуть участь Тихоокеанський і Північний флоти, будуть повністю задіяні повітряно-десантні війська. Перевірка, за словами голови Міноборони РФ, здійснюватиметься в умовах, максимально наближених до бойових.

«Вони в чомусь повторюють «Захід-81», але в чомусь, мабуть, будуть ще масштабнішими», – сказав Шойгу.

Із 20 до 25 серпня Міноборони РФ провело раптову перевірку боєготовності в частинах Центрального та Східного військових округів, Дальньої й Військово-транспортної авіації. Перевірка пройшла перед маневрами «Схід-2018».

Додамо, що радянські навчання «Захід-81» проходили у вересні 1981 році в Білорусі, країнах Балтії та Україні. Тоді десятки тисяч радянських військовослужбовців відпрацьовували зокрема й введення військ на територію сусідньої Польської Народної Республіки. У Польщі тоді відбувались акції протесту, ініціаторами яких була опозиційна профспілка «Солідарність» під керівництвом Леха Валенси.

Нагадаємо, в Латвії стартували найбільші після відновлення незалежності республіки військові навчання «Намейс-2018».

Також Північноатлантичний альянс вирішив збільшити витрати на оборону через небезпеку з боку російського уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: