Латвія закликає Росію негайно звільнити Сенцова

Читать на русском
Росія повинна дотримуватися взятих на себе зобов'язань у сфері міжнародного права і прав людини, заявили у МЗС Латвії.

Латвія приєднується до численних закликів посадових осіб і представників сфери культури демократичних країн світу та повторно вимагає від Росії негайно і без попередніх умов звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Латвії, передає «Слово і Діло».

Держдеп учергове закликав РФ звільнити СенцоваВ американському Держдепартаменті зробили заяву про термінове звільнення українського політв'язня.

У МЗС відзначили, що протестне голодування Сенцова триває вже більше 100 днів.

«Стан його здоров'я стрімко погіршується, і кожен наступний день ув'язнення наближає українського режисера до критичної межі. Росія повинна дотримуватися взятих на себе зобов'язань у сфері міжнародного права та прав людини», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемільова надати йому список українських в'язнів в російських в'язницях, з приводу яких він пообіцяв «говорити з Путіним».

Нагадаємо, що в ЄС закликали звільнити Сенцова та інших політв'язнів в Росії і Криму. Аналогічну заяву зробив державний міністр Великобританії у справах Європи і Америки Алан Дункан.

Додамо, що в Бундестазі закликали Меркель вимагати у Путіна звільнення Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: