У Москві затримали учасників акції на підтримку Сенцова

Читать на русском
У вівторок, 21 серпня, в Москві затримали 11 учасників неузгодженої з російською владою акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

У вівторок, 21 серпня, в Москві затримали 11 учасників неузгодженої з російською владою акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Як пише «Слово і Діло», за інформацією ОВС-Інфо, співробітники правоохоронних органів спочатку затримали десять осіб. Потім силовики затримали ще одну учасницю акції.

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

Затримання відбувалися в грубій формі, зазначив один із затриманих Костянтин Котов. Активістів доставили в ОВС по Басманному району.

Акція біля пам'ятника Грибоєдову була приурочена до сотого дня голодування Олега Сенцова.

Нагадаємо, що російська сторона, в тому числі омбудсмен РФ Тетяна Москалькова, відмовилася провести ініційовані Україною переговори в Мінську щодо обміну 36 засуджених громадян РФ на українських політичних в'язнів.

Уповноважений з прав людини в РФ пояснила, що обмін, неможливий через наявність у Олега Сенцова громадянства України і Росії.

Також тюремники в РФ розповіли, коли Сенцова годуватимуть примусово.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: