Керівники зарубіжних дипустанов обговорять економічні питання

Читать на русском
Українські дипломати займуться залученням країн Європейського Союзу та мобілізацією коштів для відновлення зруйнованого Донбасу.

Третій день XIII Наради керівників закордонних дипломатичних установ України розпочався з обговорення економічних питань.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України в Twitter.

Нова зустріч у Нормандському форматі: Клімкін розповів про плани УкраїниКлімкін обговорював з очільниками МЗС Німеччини та Франції доцільність проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні міністрів.

Повідомляється, що третій день наради послів розпочався з обговорення економічних питань у межах проведення розширеного засідання.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що українські дипломати займуться залученням країн Європейського Союзу та мобілізацією коштів для відновлення зруйнованого Донбасу.

«Українські посли займатимуться мобілізацією коштів для відновлення інфраструктури Донбасу. Будемо робити так, щоб кожна країна ЄС взяла відповідальність за відновлення конкретного населеного пункту», – заявив Порошенко на виступі в Авдіївці 26 серпня.

Зазначимо, посол України в США Валерій Чалий заявив, що Україна в 2018 році планує брати участь у засіданнях Генеральної асамблеї ООН.

«Сподіваюся, що цього року в нас буде візит президента. Всі заходи, які там відбуваються, дуже важливі. Які компоненти ми там зараз бачимо – це і виступ президента, і двосторонні зустрічі», – зазначив він.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: