Нова зустріч у Нормандському форматі: Клімкін розповів про плани України

Читать на русском
Клімкін обговорював з очільниками МЗС Німеччини та Франції доцільність проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні міністрів.

Зустріч у Нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Російська Федерація) на рівні політдиректорів запланована на вересень поточного року.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу NewsOne.

Нормандська зустріч: чи нав’язуватиме РФ ідею референдумуСьогодні в Берліні відбудеться зустріч політдиректорів країн Нормандського формату щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

За словами Клімкіна, наразі тривають переговори про поновлення зустрічей у нормандському форматі.

«Звичайно, ми говоримо про поновлення наших розмов у Нормандському форматі. У вересні відбудеться ще одна зустріч спочатку політичних директорів для обговорення концепції миротворчості», – повідомив він.

Крім того, Клімкін зазначив, що обговорював з очільниками МЗС Німеччини та Франції доцільність проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні міністрів.

«Ми думаємо про те, чи варто після цієї зустрічі (на рівні політдиректорів – ред.) безпосередньо організувати контакт на міністерському рівні. Якщо ми будемо бачити, що є достатньо важливих пунктів для обговорення, а головне – що ми можемо просунутися, будемо говорити. Є багато ідей, одна з них – зустрітися в межах Генасамблеї. Але зараз ми працюємо над ключовими питаннями: безпека, звільнення політв'язнів і заручників та як ми бачимо послідовність розгортання миротворчої місії та її мандат», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ «нормандської четвірки» обговорили принципи миротворчої операції ООН на Донбасі.

«Слово і Діло» писало, чим допоможуть США Нормандському формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: