У Клімкіна відреагували на візит Медведєва до Криму

Читать на русском
МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним візитом прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до окупованого Криму.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним візитом прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до окупованого Криму.

Про це пише «Слово і Діло».

Порошенко: приналежність Криму Україні не обговорюєтьсяПорошенко заявив, що приналежність Криму Україні не обговорюється та подякував державному секретареві США Майку Помпео за безкомпромісну позицію.

У МЗС нагадали, що Київ неодноразово наголошував на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території української держави в її міжнародно визнаних кордонах, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

«Перебування Д. Медведєва на території Автономної Республіки Крим є грубим порушенням державного суверенітету й територіальної цілісності України, цинічним та демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права», – додали в МЗС.

28 липня Медведєв прибув до тимчасово окупованого Криму. За інформацією місцевих ЗМІ, причиною приїзду Медведєва були провал туристичного сезону, занепад комунального господарства, неналежний стан доріг, відсутність очисних споруд, на які були виділені два мільярди рублів (близько 32 мільйонів доларів США – ред.). Востаннє Медведєв приїздив на окупований півостров у серпні 2017 року.

Як повідомлялося, до окупованого Росією Криму планують приїхати депутати зі Словаччини, щоб «вивчити ситуацію» на анексованому півострові.

Нагадаємо, до бази «Миротворця» потрапила ще одна співачка з Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: