У РФ пропонують новий обмін полоненими

Читать на русском
Росія ініціює новий великий обмін полоненими на окупованому Донбасі, який може відбутися найближчим часом.

Новий великий обмін полоненими на окупованому Донбасі може відбутися найближчим часом.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 27 квітня, заявив представник РФ у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов, повідомляє «Інтерфакс».

«Я думаю, що найближчим часом буде прийнятна ймовірність великого обміну», – сказав Гризлов журналістам. Він додав, що обмін буде покроковим.

Він зазначив, що при обміні має дотримуватися певний коефіцієнт.

«Приблизна кількість затриманих у пропорції один до п'яти», – сказав Гризлов, пояснивши, що на території України вп'ятеро більше полонених.

За його словами, 4 травня відбудеться чергова зустріч контактної групи.

«Формула й дата обміну будуть визначені на зустрічі контактної групи в Мінську 4 травня. Поки конкретики немає. Сторони готують свої пропозиції», – сказало джерело в групі з організації переговорів.

«Про обмін у форматі «всіх на всіх» не йдеться», – додав співрозмовник агентства.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Обмін знову проходитиме за списками. Контактній групи належить визначити точну кількість людей з кожного боку, а профільній підгрупі – надати списки», – сказало джерело.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року відбувся наймасштабніший за час конфлікту на Донбасі і перший за 15 місяців обмін полоненими. Києву передали 73 людини, «ДНР» і «ЛНР» – 165 і 73 осіб відповідно. У Києві прогнозували ще декілька етапів обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: