У «ДНР» вимагають від України 227 полонених

Читать на русском
У Донецьку заявляють, що в полоні перебувають 277 осіб, але українська сторона нібито визнає наявність лише 82 полонених.

Самопроголошена «ДНР» вимагає від України повернути 277 полонених.

Як пише «Слово і Діло», про це заявили в апараті «уповноваженого з прав людини ДНР» Дар'ї Морозової, пише газета «Известия».

Названі імена росіян, яких Україна запропонувала на обмінПерший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила імена заарештованих в Україні російських громадян, яких обміняють на українських політв'язнів.

Зазначається, що станом на 6 липня кількість людей, яких у «ДНР» вимагають від Києва, зменшилася з 288 до 277 осіб. Україна нібито відмовляється підтверджувати таку кількість полонених.

У «ДНР» додали, що про цих осіб немає жодної інформації, це дозволяє вважати їх зниклими безвісти.

«Проте ми вимагаємо від Києва повернути решту 277 осіб. Україна визнає наявність лише 82 полонених, а 195 не підтверджує», – заявили в «ДНР».

У Донецьку підкреслили, що процес обміну полоненими повільно просувається через позицію влади України.

Нагадаємо, 27 грудня минулого року відбувся масштабний обмін полоненими між Україною та ОРДЛО. За даними Генпрокуратури, українській стороні передали 73 особи, а на Донбас вирушили 233. Відтоді тривають переговори про новий формат обміну.

Загалом, за даними СБУ, з полону на Донбасі вдалося звільнити 3224 особи.

Як повідомлялося, Геращенко назвала дату, коли Україна очікує відповіді РФ щодо обміну політв'язнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: