Денісова повідомила про прохання 11 росіян до Путіна обміняти їх

Читать на русском
Російські громадяни продовжують подавати заяви на ім'я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 11 осіб, які відбувають покарання у виправних установах України, написали листи на ім'я російського президента з проханням обміняти їх на «українських політв'язнів».

Як пише «Слово і Діло», за її словами, звернення будуть передані в МЗС, який направить їх до Москви диппоштою.

У РФ хочуть, щоб Сенцов сам просив про помилування. Що намагається довести Путін?У Кремлі говорять, що для початку процедури помилування Сенцова, якого пропонують обміняти, він має самостійно звернутися до президента РФ. Оцінили ситуацію експерти.

«В ході моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув'язнені російські громадяни продовжують подавати заяви на ім'я президента Росії з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів», - написала омбудсмен на своїй сторінці в Facebook.   Вона уточнила, що заяви написали В'ячеслав Висоцький, Валерій Іванов, Олександр Валехідіс, Владислав Гречин, Віктор Агєєв, Олег Доронін, Денис Сидоров, Євген Шаталов, Олексій Седікі, Олександр Саттаров і Фарух Камалов.   «Ці листи також будуть відправлені в МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх в адміністрацію президента Росії», - повідомила Денисова.   Раніше віце-спікер української Ради Ірина Геращенко у своєму Facebook написала, що Київ готовий передати Росії 36 її громадян, які засуджені і відбувають покарання в українських виправних установах.

У липні українська влада представила список з 23 російських громадян, яких вони готові обміняти на рівне число громадян України, які перебувають під вартою в Росії.

У відповідному списку фігурує, зокрема, ім'я режисера Олега Сенцова, який продовжує безстрокову голодовку вже протягом декількох місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: