Шкільна та вища освіта: які теми найбільше хвилюють Лілію Гриневич

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми урядовці найчастіше дають обіцянки. Ми вже писали, що віце-прем'єр Кириленко основну частину запевнень дав у сфері культури, а віце-прем'єра Климпуш-Цинцадзе все-таки найбільше хвилюють питання євроінтеграції. Сьогодні пропонуємо подивитись, які профільні напрямки найбільш близькі міністру освіти та науки Лілії Гриневич.

Міністерство освіти та науки Лілія Гриневич очолила понад два роки тому – в квітні 2016 року. До цього вона була народним депутатом України VII та VIII скликань. За цей час Гриневич дала 66 обіцянок, з яких виконала 55%. Однак нас цікавить, наскільки добре їй вдавалося справлятися зі своїми зобов'язаннями на посаді міністра. За час каденції Гриневич дала 53 обіцянки, з яких 25 виконала (47%), а 6 – провалила.

Якщо розбити всі обіцянки міністра на теми, то вийде, що найбільша кількість планів і намірів Лілії Гриневич пов'язана зі шкільною та вищою освітою. З огляду на те, що улюбленим дітищем міністра є реформа початкової та середньої школи, то не дивно, що вона дала 22 обіцянки на цю тему й виконала вже 59% запланованого.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич: «Батьки також мають бути чесними»Міністр освіти Лілія Гриневич дала Слову і Ділу інтерв'ю, в якому розповіла про ситуацію з друком підручників, сертифікацію вчителів та реформу початкової школи.

На другому місці за кількістю даних міністром обіцянок стоїть тема вищої освіти. У цій сфері Гриневич дала 5 обіцянок і виконала більш ніж половину.

У трьох сферах своєї діяльності – профтехосвіті, забезпеченні шкіл підручниками та в галузі науки – Гриневич дала по чотири обіцянки, які виконала поки лише на чверть.

Ще в трьох напрямках – позашкільній освіті, навчанні на окупованих територіях та соціальному забезпеченні (зарплати вчителям, викладачам, стипендії) – Гриневич впоралася зі своїми обіцянками на 100%. Уточнимо, що в цих темах вона дала по одному запевненню.

І ще три напрямки чекають своєї черги: дошкільна, а також інклюзивна освіта та її якість.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, інтерв'ю з міністром освіти та науки Лілією Гриневич можна почитати на нашому порталі.

Також ми писали, яким сферам соцзабезпечення більше уваги приділяє Розенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: