Гриневич розповіла про ситуацію з друком шкільних підручників

Читать на русском
Лілія Гриневич заявила, що підручники для першого та п'ятого класів будуть готові до нового навчального року.
Слово і Діло

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич прогнозує, що всі підручники для першого класу будуть надруковані до початку навчального року.

Про це Гриневич розповіла в інтерв'ю «Слову і Ділу».

«Підручники для першого класу, я думаю, будуть надруковані до нового навчального року, але не весь тираж буде розвезений. І немає необхідності в цьому, тому що ми й не думали, що діти протягом першого місяця активно навчатимуться за підручниками. Коли до школи приходять шестирічки, ми не маємо їх відразу саджати й займатися лише з підручником. Заняття для них розписані таким чином, щоб вони знайомилися зі школою, щоб вони багато рухалися. Там будуть і ігрові методики, але частина підручників – та, яка їм буде потрібна – починаючи з третього вересня має бути в них у школах», – сказала міністр.

За її словами, підручники для першого класу почали друкувати пізніше через те, що запроваджується новий стандарт навчання й нова програма. При цьому Гриневич зазначила, що з підручниками для п'ятого класу проблем немає, 70% уже ввезено на обласні бази.

«Десятий клас також починає навчатися за новими програмами. Тими, які були ще раніше затверджені. А підручники для п'ятого класу ми друкуємо, тому що в них вже закінчився термін експлуатації: підручник дійсний лише п'ять років – після завершення цього терміну ми маємо друкувати їх знову. Отже, цього року ми друкуємо в 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай», – розповіла Гриневич.

Повною інтерв'ю з Лілією Гриневич читайте на нашому порталі.

Нагадаємо, Лілія Гриневич пообіцяла, що всі підручники шкільної програми будуть оприлюднені в електронному вигляді до 1 вересня 2018 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: