Які теми найбільше хвилюють віце-прем'єра Климпуш-Цинцадзе

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, як виконують свої обіцянки урядовці. Сьогодні ми розбирались, які теми найбільше хвилюють віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе на своїй посаді перебуває з квітня 2016 року й обіцяє небагато. В неї набралося лише 14 обіцянок, виконані з них 5 (36%), а провалені – 2.

Ремонт доріг чи реформа держслужби: що більше турбує Гройсмана як прем'єраГройсман дав найбільше обіцянок про ремонт доріг та розвиток економіки. Але краще впорався з інноваціями та реформою держслужби. Причому основна частина запевнень прем'єра прозвучала з його вуст у перший рік каденції.

Найбільше обіцянок віце-прем'єр дає саме на тему євроінтеграції: з чотирьох запевнень три вже виконані. По одній обіцянці Климпуш-Цинцадзе давала щодо децентралізації (розвитку регіонів) та зовнішньої політики України, з ними вона також впоралася.

Крім того, дві обіцянки Климпуш-Цинцадзе дала на тему бізнесу, але вони ще перебувають у процесі виконання.

Єдину обіцянку на тему державної служби – до кінця травня 2016 року подати стратегію реформування – віце-прем'єр виконати не змогла. Все ще в процесі виконання залишаються її запевнення, пов'язані з виборами (Климпуш-Цинцадзе обіцяла не балотуватися по посаду президента), промисловістю, енергетикою, гендерною політикою (обіцяла ініціювати службове розслідування щодо дискримінаційних висловлювань чиновника Міністерства соціальної політики) та неурядовим сектором.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Іванна Климпуш-Цинцадзе заробила за червень 44 тисячі 434,90 гривні (фактично отримала 35 тисяч 770,09 гривні).

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: