Соцзабезпечення та охорона здоров'я: які теми хвилюють Розенка

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми урядовці найчастіше дають обіцянки. Раніше ми з'ясували, що прем'єру Володимиру Гройсману ближча тема розвитку інфраструктури (особливо ремонту доріг), а Степану Кубіву – економіка. Сьогодні розбираємось, які теми хвилюють віце-прем'єра Павла Розенка.

Відзначимо, що Розенко вступив на свою посаду в квітні 2016 року. Раніше він два роки займав пост міністра соціальної політики. За час перебування в уряді він дав 74 обіцянки, з яких виконав 40% (29 запевнень). При цьому найбільше обіцянок Розенко давав у 2015-2016 роках.

Очікувано Розенка найбільше хвилює тема соціального забезпечення (пенсії, субсидії, пільги) – 52 обіцянки. Але вдалося йому виконати лише 44% з них (23 обіцянки), 14 – уже провалені, ще 15 – залишаються в процесі.

Друга тема, на яку Розенко найчастіше дає обіцянки, – охорона здоров'я. Він дав уже 9 запевнень, причому всі саме на посаді віце-прем'єр-міністра. Виконати вдалося, щоправда, лише два з них.

Нам порядку денному в чиновника також тема зайнятості населення й трудового права – 7 обіцянок (дві виконав і три провалив). Кращий результат у Розенка у виконанні обіцянок, що стосуються переселенців і окупованих територій, – 50% (одну виконав, ще одна в процесі). А ось вітчизняне виробництво – не найкраща тема для віце-прем'єра: він дав лише одну обіцянку, яку виконати не зміг.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Павло Розенко провалив обіцянку не допустити затримки пенсійних виплат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: