Підвищення кваліфікації пройшли 40,5 тисяч вчителів – Гриневич

Читать на русском
Підвищення кваліфікації пройшли як класні керівники, так і вчителі музики, іноземних мов та образотворчого мистецтва.
Слово і Діло

Підвищення кваліфікації пройшли 40,5 тисяч вчителів початкової школи.

Про це в інтерв'ю «Слову і Ділу» розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Так, Гриневич уточнила, що підвищення кваліфікації пройшли не 22 тисячі, а 40,5 тисяч вчителів. «У початковій школі працює не лише класний керівник, який веде клас: у початковій школі працюють ще вчителі образотворчого мистецтва, вчителя музики, вчителі іноземних мов, заступники директора з початкової школи. До переліку 22 тисяч вчителів входять усі перелічені, крім учителів іноземних мов. Педагогів, які викладають іноземні мови, ми вчили окремо за допомогою наших міжнародних партнерів: Гете інституту, Британської ради та посольства Франції. Йдеться додатково про 18,5 тисяч учителів іноземних мов, які навчатимуть першокласників. Тобто разом ідеться про 40,5 тисяч педагогів, які пройшли навчання», – розповіла міністр.

Вона підкреслила, що навчання пройшли вчителі і сільських, і міських шкіл. Підвищення кваліфікації включало три сесії семінарів на базі обласних інститутів післядипломної освіти в кожній області. Кожен учитель пройшов дистанційний курс на EdEra, а після цього – три семінари, де навчався безпосередньо на практиці застосовувати ці методики.

Повне інтерв'ю з Лілією Гриневич читайте на нашому порталі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко не зміг виконати обіцянку й виділити в 2018 році всі 520 млн грн на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників Нової української школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: