Які теми хвилюють віце-прем'єра Кириленка

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, яким сферам своєї діяльності члени уряду приділяють більше уваги, а що відкладають у довгий ящик. Глава уряду найбільше обіцянок дав щодо розвитку інфраструктури, зокрема щодо ремонту доріг, а виконав основну частину запевнень, які торкаються реформи держслужби. Сьогодні ми розбирались, які теми хвилюють віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка, а які – не дуже.

В'ячеслав Кириленко з 2 грудня 2014 року обійняв посаду віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань та міністра культури України. З 14 квітня 2016 року він став віце-прем'єр-міністром України. За цей час він дав 58 обіцянок, з яких виконав 59%.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 26 червня до 31 липняУ Кабміні планують збільшити видобуток газу, повернути кримінальну відповідальність за контрабанду та добудувати трасу Харків-Охтирка.

Як це найчастіше буває, максимальну кількість обіцянок чиновник дає в перший рік вступу на посаду. Кириленко не став винятком, і найбільше запевнень з його вуст прозвучало на посаді міністра культури – 31. Пік обіцянок припав на 2015 рік – 17 намірів. При цьому йому вдалося виконати 71% обіцяного, а це досить високий результат.

Є у віце-прем'єра й 100-відсотковий результат у сфері соціального забезпечення (пенсії, пільги, ХКГ, субсидії) та спорту. У першому випадку він дав по одній обіцянці в 2014 й 2015 роках, а в другому – в 2016 та 2017 роках. Виходить, що за два роки Кириленко виконав чотири обіцянки.

У сфері освіти віце-прем'єр дав 12 обіцянок і виконав менш ніж половину (42%). Щодо реформи держслужби, то тут у чиновника зафіксували 6 обіцянок, які виконані на 33%.

Найменше обіцянок Кириленко виконав у питаннях, що стосуються переселенців і тимчасово окупованих територій. За п'ять років він дав 5 обіцянок, виконавши лише 20%. Цікаво, що в 2018 році Кириленко дав поки лише одну обіцянку й саме на цю тему.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми вивчали, що більше турбує Гройсмана як прем'єра.

Також ми писали, які теми хвилюють Климпуш-Цинцадзе та Кістіона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: