Які законодавчі ініціативи обіцяли лобіювати мажоритарники Луганської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Луганської області.

Юлій Іоффе (ОВО N112 – Рубіжне) від «Опоблоку» дав 8 обіцянок на цю тему. Щоправда чотири – вже провалив. У своїй передвиборчій програмі він обіцяв підготувати законопроекти щодо відродження Донбасу, але досі не зареєстрував жодної ініціативи з цього приводу.

Також у програмі Іоффе записано, що він першочергово буде домагатись надання Донбасу спеціального статусу з розширенням прав місцевих громад та децентралізацією податкових надходжень.

Юлій ІоффеНародний депутат України
Іоффе пообіцяв підготувати законопроекти щодо відродження ДонбасуСказано 26 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Хоча нардеп підтримав проект Постанови Верховної Ради про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, але не голосував за законопроект про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Саме цим документом запроваджувався особливий статус Донбасу.

У тій самій програмі Іоффе обіцяв першочергово підготувати законодавчу базу для забезпечення доступності освіти. Коли Рада ухвалювала законопроект «Про освіту», Іоффе його не підтримав. Також він не зареєстрував жодного законопроекту для забезпечення доступності освіти.

Ще одна провалена програмна обіцянка стосувалася наміру нардепа першочергово домогтись впровадження виборності суддів. Але народним депутатом не було зареєстровано жодної законодавчої ініціативи щодо введення механізму обрання суддів, прокурорів, керівників місцевою громадою.

Віталій Курило від БПП (ОВО N113 – Сватове) дав 5 обіцянок щодо внесення змін у законодавство, з яких три – провалив.

У своїй програмі він пообіцяв домогтись впровадження кримінальної відповідальності за борги перед селянами за здане молоко. За чотири роки нардеп не зареєстрував ніяких законопроектів та не направив жодного депутатського запиту стосовно впровадження кримінальної відповідальності за борги перед селянами за здане молоко.

Ще одна програмна обіцянка Курило – домогтись того, щоб корупційні дії були законодавчо прирівняні до державної зради, була провалена таким самим чином.

І трете невиконане зобов’язання нардепа перед виборцями з його програми – домогтись встановлення державного контролю за цінами на дитяче харчування, одяг та комунальні послуги має аналогічну долю. Курило не подав жодного проекту закону на цю тему.

Сергій ШаховНародний депутат України
Шахов пообіцяв, що партія "Наш край" буде підтримувати закон про національну безпекуСказано 21 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сергій Шахов (ОВО N114 – Станиця Луганська) має сім зобов’язань перед виборцями щодо законодавчих ініціатив. Нардеп пообіцяв, що партія «Наш край» буде підтримувати закон про національну безпеку.

«Національна безпека вкрай потрібна і «Наш край» буде підтримувати цей законопроект... Стосовно НАТО, я переконаний, що позиція України повинна підсилюватися і національна безпека вкрай важлива, але ми повинні запитати в українського народу чи треба нам об'єднуватися з якимось альянсами!? Це можна вирішити тільки на референдумі, тому що є суперечки. Але закон треба приймати і ми його приймемо, а те, що стосується НАТО треба вирішувати з народом», – підкреслив Шахов.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон про нацбезпеку України 21 червня 2018 року. Закон має наблизити українську армію до стандартів НАТО. Однак, «Наш край» не виразив одностайної позиції щодо законопроекту, на голосуванні за закон Недава - був відсутній, Кіссе - утримався, лише Фельдман проголосував «за», а сам Шахов також утримався.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали. які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати мажоритарники Сумської області.

Як мажоритарники Луганської області виконують свої обіцянки – дивіться в нашому рейтингу відповідальності нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: