Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Іоффе пообіцяв першочергово домогтись впровадження виборності суддів

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №112 Юлій Іоффе у своїй програмі пообіцяв першочергово домогтись впровадження виборності суддів.
Не виконано
Сказано 26 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=10318
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=10318
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7656

Результат

2 червня 2016 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні проект закону №3524 “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)”. Нова редакція закону про судоустрій передбачає масштабну реорганізацію судової системи. Зокрема, тепер з метою забезпечення стандарту незмінюваності суддів як однієї з гарантій незалежності пропонується скасувати інститут "призначення судді на посаду вперше" (п'ятирічний, так званий "випробувальний", термін для суддів) та передбачити, що судді обійматимуть посади безстроково. Призначення на посаду судді здійснюватиметься Президентом України за поданням Вищої ради правосуддя, що забезпечить виключно церемоніальну роль Глави держави у цьому процесі.Повноваження щодо звільнення суддів та їх переведення з одного суду до іншого передаються Вищій раді правосуддя. Народний депутат підтримав відповідні зміни у законодавстві та проголосував "за".

Таким чином, намір впровадження механізму обрання судів місцевих суддів громадою поки що не був реалізований в Україні.

Поряд з цим, станом на 9 червня 2016 року народним депутатом Юлієм Іоффе не було зареєстровано жодної законодавчої ініціативи щодо введення механізму обрання суддів, прокурорів, керівників місцевою громадою.