Які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати мажоритарники Сумської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Сумської області.

Дві такі обіцянки дав Ігор Молоток. Зокрема, він обіцяв внести до Верховної Ради законопроект про затвердження закупівельної ціни на молоко не нижче 5 гривень. За його словами, це полегшить становище сільських жителів. За законопроект, який встановлює державне регулювання мінімальних закупівельних цін на незбиране сире товарне молоко другого сорту, депутат проголосував. Але свою обіцяну ініціативу до Ради не вніс.

Ціни на молоко хвилювали також Андрія Деркача. «Селяни вкладають дуже багато праці в утримання худоби, а потім їм доводиться здавати молоко за ціною нижче вартості мінеральної води. У держави відсутні важелі щодо встановлення мінімальної ціни на молоко. Тому я обіцяю розробити та зареєструвати законопроект, який дозволить Кабміну регулювати ціну», – заявив нардеп у листопаді 2016 року. Свого слова він дотримав і став одним з авторів законопроекту «Про розвиток сільського господарства та сільських територій у 2017-2022 роках (інтегральне село)», згідно з яким центральні органи влади зможуть встановлювати мінімальну ціну на закупівлю молока.

Дев`ять обіцянок щодо підтримки законодавчих ініціатив дав Олег Медуниця. На майбутнє народний депутат пообіцяв, що фракція «Народного фронту» підтримає новий Виборчий кодекс. Відзначимо, що в першому читанні він був ухвалений у листопаді минулого року. Виконав Медуниця обіцянку про те, що НФ підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу. На початку січня фракція проголосувала за нього практично всім складом (76 депутатів із 81).

Крім того, провалив нардеп обіцянку про те, що законопроект про спеціальну конфіскацію арештованих коштів буде обов'язково ухвалений. Кілька разів Рада намагалася включити його до порядку денного, однак голосів не вистачало. В підсумку проект не був ухвалений, хоча Медуниця голосував за нього.

Микола Лаврик перед виборами пообіцяв закріпити індексацію гривні до долара або євро на законодавчому рівні. Але за кілька років він так і не зареєстрував жодної ініціативи, яка вплинула б на реалізацію його обіцянки. Також Лаврик обіцяв ініціювати адаптацію середньої та вищої освіти до європейських стандартів, щоб атестат середньої освіти надавав право вступу до всіх ВНЗ Європи, а диплом про вищу освіту визнавався всіма країнами Європи й надавав право працевлаштування. Минулого року нардеп підтримав освітню реформу, більше нічого для реалізації своєї обіцянки він поки не зробив.

Владислав Бухарєв, як і багато інших народних депутатів, перед виборами обіцяв сприяти впровадженню механізму відкликання чиновників і депутатів. Але далі слів справа не пішла, в парламенті його ініціатив на цю тему не було.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало список парламентарів, які за всю каденцію не виконали жодної обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: