Як мажоритарники Миколаївської області обіцяли допомагати медичним закладам

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, як обіцяли допомагати медичним установам округу мажоритарники Миколаївської області.

В області шість мажоритарників, такі обіцянки давали четверо з них, але успіхи поки невеликі. Дві свої обіцянки виконав Андрій Вадатурський. У червні 2015 року народний депутат пообіцяв сприяти ремонту палати в Новоодеській центральній районній лікарні, а також замінити старі вікна в «Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів». У жовтні прес-служба Вадатурського повідомила «Слову і Ділу», що завдяки виділеним ним коштам в одній із палат лікарні розпочалися ремонтні роботи, а в центрі реабілітації старі вікна замінили на енергоощадні.

Хто з нардепів за чотири роки не виконав жодної обіцянкиУ Верховній Раді 16 народних депутатів із початку каденції не виконали жодної обіцянки. Половина з них входять до однієї фракції.

Олександр Жолобецький минулого року пообіцяв допомогти придбати ультразвуковий апарат для амбулаторії Пересадівки Миколаївській області. «У Пересадівці в зв'язку з реформуванням сільська лікарня була реорганізована в амбулаторію сімейної медицини. В амбулаторії є проблеми з обладнанням, зокрема необхідний стаціонарний ультразвуковий апарат у кабінет фізіотерапії. Я пообіцяв допомогти з його придбанням», – заявив Жолобецький у вересні, хоча ця обіцянка не належить до компетенції депутата. Запевнення нардепа все ще залишається в процесі виконання.

Борис Козир у своїй передвиборчій програмі пообіцяв здійснити на державному та місцевому рівнях заходи з профілактики захворювань і популяризації здорового способу життя. Але як він реалізовує це на практиці, поки невідомо.

Аркадій Корнацький також перед виборами обіцяв, що в окрузі будуть нові лабораторії. Наприкінці квітня у відповідь на наш запит депутат повідомив, що для виділення урядом коштів із Державного фонду регіонального розвитку він надсилав звернення, але «домовлятися» про це не ходив, тому фінансування виділялося в обмеженому обсязі. Про амбулаторії, створені за його сприяння, Корнацький інформації не надав, тому обіцянку ми вважаємо невиконаною.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: