Рейтинг відповідальності мажоритарників Луганської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Луганської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області загалом п’ять мажоритарників і очолює рейтинг Віталій Курило від БПП (одномандатний виборчий округ N113 – Сватове). Зазначимо, що найвідповідальніший нардеп області виконав лише 22% обіцянок. І це найкращий показник. З 32 обіцянок нардеп за чотири роки 7 виконав і 8 – провалив. Протягом року, що залишився до нових виборів Курило має втілити ще 17 зобов’язань.

Наприклад, перед виборами Курило пообіцяв домогтись впровадження соціального автобусу на кожний маршрут. Влітку 2016 року нардеп повідомив нам, що «проводиться робота щодо можливості надання місту Старобільську двох пасажирських автобусів в рамках співпраці з містом побратимом Любліном, які б використовувались для внутрішніх пасажирських перевезень, зокрема перевезень пільгових категорій. В селище Троїцьке та смт Білокуракине найближчим часом розпочне своє курсування автобус соціального спрямування для внутрішніх перевезень».

Нардеп провалив передвиборчу обіцянку домогтися впровадження кримінальної відповідальності за борги перед селянами за здане молоко. Але перебуваючи на посаді народного депутата Курило не подав жодної законодавчої ініціативи з цього приводу.

Сергій Шахов (ОВО N114 – Станиця Луганська) від депутатської групи «Воля народу» за час каденції дав 20 обіцянок, з яких 3 виконав і 3 – провалив. Його рейтинг відповідальності складає 15%.

Він поки що не виконав більшість передвиборчих обіцянок, але активно озвучує нові плани. Так, нардеп запевняє, що побудує притулок для тварин Луганської області.

«Зараз плануємо з волонтерами побудувати притулок для тварин, для всієї Луганської області!», – написав він в Facebook 22 липня цього року.

Також Шахов запевняє, що підготує законопроект про введення податку на розкіш для багатіїв та виступати проти надання кредитів від МВФ.

Сергій ШаховНародний депутат України
Сергій Шахов планує побудувати притулок для тварин Луганської областіСказано 22 липня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Ще нижчий ніж у Шахова рейтинг відповідальності Юлія Іоффе (ОВО N112 – Рубіжне) від «Опоблоку». Нардеп виконав лише 13% обіцянок. Загалом він дав 28 обіцянок, з яких 3 виконав и 17 провалив.

У своїй передвиборчій програмі він обіцяв: «У разі обрання мене народним депутатом, першочерговими завданнями вважаю: підготовку законодавчої бази для забезпечення доступності житла, освіти, медичного обслуговування, реформування житлово-комунальної сфери».

Пройшло вже майже чотири роки, а нардеп не подав жодного законопроекту щодо доступності житла чи доступності медичного обслуговування.

Але є в Луганський області два депутати-мажоритарники, які взагалі не виконали жодного свого зобов’язання перед виборцями. Це Сергій Дунаєв (ОВО N107 – Лисичанськ) та Євген Бакулін (ОВО N106 – Сєвєродонецьк).

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми склали рейниг відповідальності мажоритарників Сумської області.

Хто активніше за всіх працював у Раді в липні – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: