Nord Stream 2 подала заявку на альтернативний маршрут в обхід Данії

Читать на русском
Альтернативний маршрут Північного потоку-2 довжиною 175 кілометрів перетинає тільки економічну зону Данії.

Компанія Nord Stream 2 AG подала заявку на альтернативний маршрут будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 10 серпня, повідомляється на сайті компанії.

Порошенко назвав «Північний потік-2» «троянським конем» КремляПівнічний потік-2 – це троянський кінь Кремля проти європейської енергетичної та геополітичної безпеки.

«Сьогодні компанія Nord Stream 2 передала заявку та звіт про ОВНС до Енергетичного агентство Данії на маршрут у виключній економічній зоні на північний захід від острова Борнхольм. Це альтернативний маршрут, який не проходить через територіальні води Данії», – йдеться в повідомленні.

При цьому Nord Stream 2 не зупиняє процедуру за заявкою з оптимальним маршрутом, яка була ініційована в квітні 2017 року й підготовлена ​​на основі рекомендацій, отриманих від влади Данії під час планування та будівництва наявного газопроводу «Північний потік».

Відзначається, що альтернативний маршрут протяжністю 175 кілометрів на північний захід від Борнхольма перетинає лише економічну зону Данії.

Ця заявка не замінить подану в квітні 2017 року заявку. Nord Stream 2 вважає, що перша заявка передбачає оптимальний маршрут газопроводу в данських водах, який залишається кращим.

Данія залишилася єдиною країною, яка ще не видала дозвіл на будівництво «Північного потоку-2». Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція та Фінляндія. Таким чином, Данія може заблокувати проект газопроводу.

Раніше повідомлялося, що Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження газопроводу «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: