У РФ назвали санкції США щодо «Північного потоку-2» абсурдом

Читать на русском
Представлений в Сенаті США законопроект про санкції щодо інвесторів Північного потоку-2 є абсурдним.

Представлений у Сенаті США законопроект про санкції щодо інвесторів «Північного потоку-2» є абсурдним.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак.

Проти інвесторів «Північного потоку-2» готують санкції. Що це змінить?Президент США заявив, що йому не подобається проект Північний потік-2. Про запровадження санкцій щодо інвесторів проекту говорили з експертами.

«Це досить абсурдний проект закону, який нівелює всі ринкові правила. На мою думку, він абсурдний і дивний», – цитує міністра ТАСС.

Новак додав, що не бачив законопроект і поки не мав можливості вивчити його з юридичної точки зору.

Раніше голова комітету Держдуми з енергетики Павло Завальний заявив, що запровадження санкцій проти «Північного потоку-2» вдарить у тому числі по Європі, й він вважає, що президент США Дональд Трамп на такі заходи не піде. Депутат додав, що проект газопроводу в будь-якому разі буде реалізований.

18 липня американський сенатор Джон Баррассо представив проект закону про запровадження санкцій проти тих, хто інвестує в здійснювані Росією проекти з експорту енергоносіїв. До числа цих проектів потрапив і газопровід «Північний потік-2».

Проект газопроводу передбачає будівництво двох ниток трубопроводу з Росії до Німеччини на дні Балтійського моря. Їх загальна потужність складе 55 млрд куб. м палива на рік. Запуск газопроводу очікується до кінця 2019 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: