Позицію України по «Північному потоку-2» не підтримують чотири країни ЄС

Читать на русском
Німеччина, Австрія, Нідерланди та Бельгія отримуватимуть безпосередню вигоду від функціонування нового російського газопроводу.

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що позицію України, яка виступає проти будівництва «Північного потоку-2», не підтримують чотири європейські країни - Німеччина, Австрія, Нідерланди та Бельгія.

Про це вона заявила в ефірі «5 каналу», пише Слово і Діло

«Це країни, які зацікавлені в тому, щоб газопровід був побудований. Вони будуть отримувати безпосередню вигоду від його функціонування», - пояснила вона.

Вона додала, що інші країни розуміють, що трубопровід фактично змінить ринок газу в Європейському союзі.

«Домінувати на цьому ринку буде Німеччина. Тому південні європейські країни не зацікавлені в будівництві «Північного потоку - 2». Їх позиція чітка і зрозуміла», - зазначила Зеркаль.

Проти інвесторів «Північного потоку-2» готують санкції. Що це змінить?Президент США заявив, що йому не подобається проект Північний потік-2. Про запровадження санкцій щодо інвесторів проекту говорили з експертами.

Вона визнала, що в питанні введення санкцій проти «Північного потоку-2» розраховувати на ЄС не доводиться.

Як відомо, США мають намір ввести санкції проти інвесторів проекту. У РФ назвали такі дії абсурдними.

Проект газопроводу предбачає будівництво двох ниток трубопроводу з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Їх загальна потужність складе 55 млрд куб. м палива в рік. Запуск газопроводу очікується до кінця 2019 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: