Данія шукає можливості заблокувати Nord Stream 2 – ЗМІ

Читать на русском
Керівництво Данії запропонувало змінити законодавство, щоб дати йому можливість заблокувати будівництво газопроводу Nord Stream 2.

Уряд Данії запропонував змінити законодавство, щоб дати йому можливість заблокувати будівництво газопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє Euronews, передає «Слово і Діло».

Данія висловила претензії щодо земель НімеччиниДанія має намір повернути німецьке місто Шлезвіг, північна частина якого, після Першої світової війни, відійшла до Данії, а південна - залишилася в Німеччині.

Наразі такого роду проект може бути зупинено з екологічних міркувань. Уряд пропонує дати можливість владі накладати заборону також з міркувань національної безпеки і пріоритетів зовнішньої політики.

Як заявило міністерство енергетики країни, питання про газопровод має бути також розглянуто Європейською комісією. Зараз у Брюсселя немає формальних підстав для розгляду цього питання.

Оператор проекту Nord Stream 2 AG вже направив Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини звіт про оцінку впливів на навколишнє середовище (Звіт Еспо), в якому представлені потенційні екологічні транскордонні впливу проекту нового газопроводу через Балтійське море.

Газопровід Nord Stream 2, що проходить через виняткові економічні зони і (або) територіальні води п'яти перерахованих вище країн, що підпадає під дію Конвенції Європейської комісії ООН про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенції Еспо).

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» чи потягне РФ проект «Північного потоку-2» після відмови Заходу у співробітництві.

Нагадаємо, «Газпром» оголосив тендер на прокладання труб газопроводу «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: