У Гройсмана підрахували, як зростуть ціни на газ для населення за рік

Читать на русском
В уряді підрахували, що ціни на газ для населення за рік виростуть на 18 відсотків. Також зростуть тарифи на водопостачання, а електроенергія не подорожчає.

У Кабміні підрахували, що ціни на газ для населення за рік зростуть більш ніж у п’ять разів, тобто на 18%. Натомість тарифи на електроенергію не зміняться.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в прогнозі економічного й соціального розвитку України на 2019-2021 роки, оприлюдненому на сайті Мінекономрозвитку.

Тривожні дзвіночки: п’ять осінніх передвісників економічної кризиЩо відбувається із економікою України – зростання чи стагнація? Олександр Радчук проаналізував найбільші ризики та визначив економічні тенденції осені-2018.

Згідно з документом, граничні роздрібні ціни на природний газ для населення (грудень до грудня) у 2018 році зростуть на 18% (±3).

Тарифи на електроенергію не зміняться. Тарифи на водопостачання для населення (грудень до грудня) зростуть на 15% (±5), на водовідведення – на 16% (±5), утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – на 30%, на гарячу воду та опалення – 15% (±2).

Нагадаємо, МВФ вимагає від України підвищити ціну на газ для населення на 60-70%, для отримання наступного валютного траншу, при цьому уряд запропонував компроміс – підвищити вартість блакитного палива лише на 20-25%.

Раніше «Слово і Діло» писало, чим закінчиться конфлікт «Нафтогазу» та КМДА для споживачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: