У Мінфіні розповіли, як домовляються з МВФ щодо газу та бюджету

Читать на русском
Кабінет міністрів України веде конструктивну дискусію з МВФ щодо питань бюджету та цін на газ.

Кабінет міністрів України веде конструктивну дискусію з МВФ щодо питань бюджету та цін на газ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю Bloomberg TV, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я думаю, ми маємо зараз хороші обговорення: Антикорупційний суд був ухвалений ... також щодо бюджету і цін на газ ми маємо дуже конструктивні дискусії», – сказала голова Мінфіну.

Вона зазначила, що показники виконання держбюджету кращі за перше півріччя 2018 року, ніж за перший квартал, і висловила надію, що позитивне рішення було досягнуте скоро.

Вона також повідомила, що Україна зберігає плани цього року вийти на ринок єврооблігацій і пильно за ним стежить. Зокрема, голова Мінфіну вказала на нещодавнє поліпшення кон'юнктури ринку.

За даними агентства, за час переговорів українська сторона запропонувала МВФ уже не менш ніж вісім варіантів зміни формули ціни на газ, які дозволили б уникнути «непідйомного для звичайних громадян» підвищення ціни, на якому наполягає Фонд.

Позиція Фонду є досить жорсткою, оскільки уряд торік ухвалив рішення про таке підвищення газових цін, що дозволило Україні отримати транш кредиту МВФ, однак згодом в односторонньому порядку відмовився від його виконання.

Ще одна умова МВФ – підвищення ціни на газ. Які ризики та як діяти Україні?У НБУ говорять про те, що місія МВФ прибуде в Україну після підвищення ціни на газ, що було однією з вимог кредиторів, як і створення Антикорупційного суду. За створення нового органу влада проголосувала, але питання тарифів так і не вирішене. Оцінили ситуацію експерти.

Раніше про конструктивний діалог з МВФ заявляв прем'єр Володимир Гройсман.

ЗМІ з посиланням на близьке до уряду джерело повідомили про новий пропонований Україною варіант компромісу в переговорах з МВФ про ціну на газ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: