Каплін не домігся скасування дозволу на видобуток газу в Миргородському районі

Читать на русском
Сергій Каплін заявляв, що в Миргородському районі незаконно видобувають газ, і пообіцяв домогтися скасування договору. Але газ усе одно добувають.
Сергій Каплін

Народний депутат України Сергій Каплін не виконав обіцянку домогтися скасування дозволу на видобуток газу компанією «Східний енергетичний союз» у Миргородському районі Полтавської області.

Обіцянку нардеп давав 9 вересня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

«Я був на Миргородщині, там велика компанія «Східний енергетичний союз» (це компанія Пінчука) сьогодні змовилася з Арсенієм Петровичем Яценюком, головою районної адміністрації Коваленком. Дали незаконно видобувати в селах Миргородського району газ. У людей немає води, просто може бути екологічна катастрофа. У людей вода, та, яка є, вже з домішками нафти. Серйозний сплеск захворювань. І я хочу попередити і Пінчука, і Яценюка, і голову адміністрації, будемо домагатися, щоб ці незаконні договори оренди були скасовані, а голову адміністрації – змінили», – заявив Каплін.

Незважаючи на його обіцянку, в січні компанія «Східний енергетичний союз» продовжувала видобувати газовий конденсат. А 25 липня на Кошевойському родовищі (Миргородський район) на ділянці ТОВ «Східний геологічний союз» (входить до групи «Гео-Альянс») розпочали буріння свердловини з проектною глибиною 6,2 км. Таким чином, Каплін не домігся скасування дозволу на видобуток газу в Миргородському районі.

Нагадаємо, Сергій Каплін провалив обіцянку ініціювати низку законопроектів, що стосуються дисципліни народних депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: