У Раді так і не запровадили штрафи за прогули депутатів, як обіцяв Каплін

Читать на русском
Каплін провалив чергову обіцянку про те, що ініціює низку законопроектів, які, зокрема, передбачають штрафи для політичних партій за прогули народних депутатів.
Политрада

Народний депутат України Сергій Каплін провалив обіцянку ініціювати низку законопроектів, що стосуються дисципліни народних депутатів. Зокрема, він заявив, що наполягатиме на запровадженні штрафів для політичних партій за те, що їхні депутати не ходять на засідання Верховної Ради. Наприклад, за три прогули він запропонував запровадити штраф у 320 тис. грн.

Таку обіцянку він дав 25 лютого 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наша партія, я і Сугоняко Олександр, наступного тижня внесемо низку пропозицій, щоб навести лад у парламенті. Спочатку в парламенті, потім – в Україні. Ми пропонуємо, й внесемо відповідні зміни до законодавства, штрафувати політичні партії за те, що їхні депутати не відвідують засідання Верховної Ради. За одного депутата, якщо він протягом сесії не прийшов на роботу тричі, ми пропонуємо штраф у сумі 320 тисяч гривень», – заявив Каплін.

«Ми підготували пакет зарплатних санкцій, коли забирають зарплатню нардепа. А ще забирають другу, приховану зарплатню, так звані депутатські, а їх, до речі, аж 16 тисяч гривень. І ніхто про них ніколи не звітує. Так ось, ці депутатські 16 тисяч, плюс зарплати – там під 20 тисяч, плюс компенсацію за житло, потрібно забирати в депутатів, які не ходять на роботу», – підкреслив він.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"

10 жовтня 2017 року Каплін подав законопроект, в якому передбачається зобов'язати народних депутатів повідомляти Верховній Раді про своє перебування за кордоном. Також пропонується в разі, якщо нардеп без поважних причин пропустив пленарне засідання, на якому розглядалися законопроекти про реформування соціальної сфери та зміцнення обороноздатності, зменшити його фінансове забезпечення наступного місяця на 80%, в інших випадках – на 50%.

Але що стосується обіцяного законопроекту про штрафування політичних партій за прогули депутатами пленарних засідань, то станом на 22 лютого 2018 року Сергій Каплін не ініціював таких проектів. Таким чином, обіцянка вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Каплін дав 145 обіцянок, з яких 33 виконав, а 56 – провалив.

Нагадаємо, ми повідомляли, що Верховна Рада так і не ухвалила постанову про перерахунок пенсій пенсіонерам-силовикам, як обіцяв Каплін.

Також Каплін провалив чергову популістську обіцянку: заявив, що запровадить кримінальну відповідальність за отримання депутатом фальшивого лікарняного або документів про відрядження, й не зробив цього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: